10.10.2011 г.

Бермудския триъгълник

Тайната на Бермудския триъгълник
Метанов вакум е причина за мистериозните изчезвания


Бермудския триъгълник се намира в Атлантически океан между Маями, Бермудските острови, Пуерто Рико и Бахамските острови и е с площ от повече от един милион квадратни километра.
Именно в този район са забелязани мистериозни изчезвания на самолети и кораби. Първите достоверни съобщения датират още експедициите на Христофор Колумб. Историци твърдят, че в неговия дневник е описано как неговият екипаж е забелязал осбенни свелинни петна във водатата,наподобяващи  пламък на свещ , които се издигали и в следващия момент потъвали надолу.

Метановата теория на Бермудския триъгълник се появи наскоро и има напълно научно обяснение. Става въпорс за замразен метан.
Във втази връзка  Deutsche Welle отбелязва, че колониите от микроорганизми,  обитаващи нашата планета отделят голямо количество метан. Учените наскоро отркиха, че съществува живот   дълбоко в земните недра. В земните недра биологичната активност е във вид на микроорганизми, но малките размери не са предпоставка да пренебрегваме тяхното въздействие върху околната среда.



Зоната на Бермудския триъгълник.
Метанът се явява също и парников газ, чието разрушително въздействие е значително по-голямо от това на водната пара и въглеродния двуокис. Изхвърлянето на по-голямо количество метан може да стане важен фактор за промяна на  климата.
Как обаче всъщност  произтича въздействието на метана в зоната на Бермудския триъгълник върху околната среда? Според  модела, разработен от американски учени, твърдият  метанов  лед при определени обстоятелства, се втечнява   след, което преминава в газообразна фаза и като се издига на повърхността създава силен  вакуум . Именно  в такъв вакуум теоретично е възможно да са попаднали  корабите, които са изчезнали в района. Вероятно  моряците от средновековието са видели метан, който е излизал на повърхостта на морската вода и именно това са били светлините, които те описват в  дневниците си. 


2 коментара:

  1. ами честно казано, написаното тук е много вярно.. иначе според мен няма друго обяснение. не може неща да изчезват просто ей така.. за всичко си има причина! ;)

    ОтговорИзтриване

Кристалните черепи

Загадките на древните кристални черепи Кристалният череп е модел на човешки череп, който е скулптуриран кристална скала. Археолозите са изв...